×
DE EN
Vitalitárium

Vitalitárium

Finn szauna

Az egészségre gyakorolt kedvező hatásainak köszönhetően mára már széleskörűen elterjedt a finn szauna, az infrakabin, a gőzkabin és a szaunák további válfajainak használata. Nemegyszer születnek fontos döntések, zárulnak sikerrel üzleti tárgyalások egy-egy szaunázás alkalmával. Vonuljon el Ön is a hétköznapok zajától vagy a szállodánkban szervezett rendezvény végeztével ide, és engedje, hogy kényeztessük!

A finn szauna Európában a legelterjedtebb szaunafajta. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (kb. 80 - 90°C) és az alacsony páratartalom (max. 10%) biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenállóképességét, segíti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van.

10 fős finn szaunánkan mindezt fényterápiával kiegészítve élvezheti.


Infraszauna

Szállodánk 6 fős infraszaunájában a bőr teljesen felmelegszik, a véráram továbbítja a meleget a szervezet belsejébe, felgyorsítja a vérkeringést és fokozza az anyagcserét. A test nem csak vizet veszít, mint a száraz szaunánál, hanem koleszterint, tejsavat, zsírt, nehézfémeket és más a szervezet egészséges működését korlátozó anyagokat. Infraszaunánkban beépített TV segíti vendégeink kikapcsolódását.

  

Gőzkabin

A gőzkabin 40-60°C-on működik és magasabb, akár 80%-os páratartalommal. A magas páratartalom a légúti megbetegedések, a reuma, izületi fájdalmak, izomfájdalmak, álmatlanság, száraz, vérkeringés nélküli bőr egyik ellenszere. Aki nem szereti a száraz szauna levegőjét, annak a gőzkabin javasolt.

  

Szanárium

10-15 fős szanáriumunk 50°C-os, alacsonyabb, 40-50%-os páratartalommal bíró szauna. Amennyiben a száraz levegőjű, magas hőmérsékletű finn szauna nem javasolt, a szanáriumot a keringési zavarokkal, szívpanaszokkal küzdő Vendégeink is használhatják.

  

Tepidárium

A tepidarium (latinul „tepidus” = langyos) a római fürdő része, egy langyos, vérkeringést kímélő meleg helység, melyet a regenerációs fürdők közé sorolnak. 37-39 °C- os hőmérséklet mellett kellemes érzést nyújt. Az immunrendszert a keringési rendszer megterhelése nélkül erősíti. Gyógyító és megelőző funkciót is ellát, stressz-oldó és regeneráló hatást vált ki. A tepidariumban tartózkodás jelentősen hosszabb, mint a klasszikus szaunákban. Ajánlott tartózkodási idő: 30 perctől, időkorlátozás nélkül bármeddig.

  

Thermo Spa masszázságy  

Kezelési idő: 30 percA VITAL HOTEL NAUTIS újdonsága a Thermo Spa masszázságy. Lebegjen a súlytalanság csodálatos ellazító érzését élvezve míg meleg vízsugarak masszírozzák önt deréktól nyakig anélkül hogy egy csepp víz érné! A kezelés kiváló stresszoldó és közérzetjavító hatású! 

  

Sókamra

TERMÉSZETES GYÓGYMÓD NEMCSAK BETEGEKNEK!

Sokamra hasznalataval a sóbarlangok es a sostengeri levego gyogyito, szepito es ellazitó erejét élvezhetjük. Különösen ajanlott legúti megbetegedések kezelésére, asztma, allaergia eseten, dohányosoknak, bőrbetegségben szenvedőknek (ekcéma, psoriasis, pattanásos bőr) STRESSZ ellen, hiszen a só negatív ionokat tartalmaz, ami jó hatással van az idegrendszerre, nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, hozzásegít a mély, pihentető alváshoz!

Ajánlott kezelési idő 30-50perc

  

Napfény fürdő

Szállodánkban a hagyományos szolárium gép helyett Napfényfürdő szoba várja a barnulni vágyókat. Futurisztikus design es biztonságos/megbizható német minőség! Élvezze a napfenyfürdő pozitív hatásait! Gyengéd barnito UV feny azonnali pigmentácio útján.

Kezelesi idő 20 perc

  

Relax szoba

Masszíroztatás, szaunázás végeztével jól esik kicsit ellazulni, megpihenni egy meleg, kandallós, világos helyiségben. Relax szobánkat a wellness recepcióval szemben találja.

   

Jégkút és trópusi élményzuhany

Egy falba szerelt kút mely jégkását tartalmaz. Szaunazas utan felfrissiti a szervezetet, a jég a bőrbe dörzsölve felélinkíti a vérkeringest es kellemesen hat a testre. Ez a helyi hűtés abszolut kellemes még azok számára is, akik a hideget nem szeretik. Fájdalomcsillapító hatását is érvényesíthetjük! 

TESTI-LELKI FELFRISSÜLÉS a trópusi élményzuhanyban. 

Hunyja be a szemét es képzeletben utazzon el egy távoli szigetre, ahol egy hamisítatlan esőerdőben találja magát egy trópusi vihar kellős közepén.Több percig tartó zuhany zápor, zivatar, mennydörgés villámlás kíséretében. A vihar elmúlását madárcsicserges jelzi.

Jó utazást!